Limburgse Popprijs 2022

Jiri11, Solomon, Dookie, Traplab Radio, Bankastudios, Tracksuit studio’s, Poppodium Nieuwe Nor, Pinkpop, De Bosuil, Yentl Meijers, Denise Sloots en Maud Berben zijn de twaalf genomineerden van de Limburgse Popprijs 2022

Op 6 februari 2023 werd vanaf 10.00 uur bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor de Limburgse Popprijs 2022. Voor meer informatie over genomineerden ga je in het menu -> archief naar 2022.

Stemmen
Van 1 december 2022 tot 1 januari 2023 konden alle muziekliefhebbers weer een bijdrage leveren aan de Limburgse Popprijs, door hun favoriete Limburgse Act, Artiest, Muziekorganisatie en Young Professional in te zenden! Want ook in het jaar 2022 heeft een enorme groep aan acts, artiesten, ondernemers en organisaties zich ingezet binnen en voor de Limburgse popmuzieksector. Een externe commissie, bestaande uit professionals uit het werkveld, bepaalt uiteindelijk wie van de inzendingen in de top drie terecht komen. De acts, artiesten, ondernemers en organisaties uit deze top drie maken kans op een award en een geldprijs.

Wat is de Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijzen zijn jaarlijks terugkerende awards die worden uitgereikt aan Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die in dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs bestaat uit vier categorieën: Beste Limburgse Initiatief, De Limburgse Belofte, Beste Limburgse Muziekorganisatie en De Limburgse Young Professional. Meer over de categorieën vindt u op www.limburgsepopprijs.nl/wat-is-de-limburgse-popprijs/

Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van deze artiesten, ondernemers of organisaties, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen binnen het popklimaat en nog meer kunnen investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten). Anderzijds willen we de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en onze waardering hiervoor uitspreken.

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2022

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2022 zijn bekend gemaakt op dinsdag 28 maart 2023 tijdens de L1 uitzending, live vanuit Poppodium Grenswerk in Venlo. De winnaars in de volgende categorieën zijn:

De Limburgse Belofte

De Limburgse Young Professional

Beste Limburgse Initiatief

Beste Limburgse Muziek Organisatie

De genomineerden van de Limburgse Popprijs 2022

Worden op 6 februari bekend gemaakt in onderstaande volgorde:
10.00 uur: De Limburgse Belofte

11.00 uur: De Limburgse Young Professional

12.00 uur: Beste Limburgse Initiatief

13.00 uur: Beste Limburgse Muziek Organisatie

De commissie van de Limburgse Popprijs 2022

Voor de Limburgse Popprijs 2022 is er een externe commissie opgesteld uit professionals vanuit de Nederlandse muziekindustrie die zich zal buigen over alle inzendingen.

Onder leiding van voorzitter Kiki van Aubel worden alle genomineerde kandidaten besproken en worden er voor alle 4 de categorieën 3 acts, organisaties en Young professionals genomineerd.

Commissie 2022:

  • Bram Rutten: Studio engineer/Eigenaar bij Rumah Recordings
  • Karlijn Pauw: Projectmanager bij ARP en lid van de cultuurtank Limburg
  • Bram Peters: Drummer bij Madoux (en vele andere projecten)
  • Jack Pisters: Hoofd van de pop afdeling bij het Conservatorium Amsterdam

De commissie is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het selecteren van de genomineerden, maar er zijn een aantal wijzigingen geweest. Jack is binnengekomen en Roy en Lieke hebben besloten om het podium te verlaten vanwege mogelijke belangenverstrengelingen.