Nomineer jouw favoriet

Ook dit jaar reikt Pop In Limburg weer de Limburgse Popprijs uit en jij mag meebepalen wie er in 2020 met de prijzen vandoor gaan!

Het insturen van je nominaties stopt 13 december.

Wie komen er in aanmerking voor de Limburgse Popprijs?

Binnen de categorie ‘SECTOR’ kan dit iedereen zijn die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de Limburgse popmuziek op het gebied van evenementen, educatie(projecten) of een interessant (internationaal) programma. Jouw nominatie kan dus een bedrijf, stichting, organisatie of zelfs één persoon zijn die het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de lokale of regionale Limburgse popmuziek.

Voor het nomineren van een act voor de categorie ‘ARTIEST’ maakt het niet uit of de act in kwestie een groep of solo artiest is. Voorop staat dat de act /artiest eigen composities speelt binnen het genre ‘Pop’ in de breedste zin van het woord. De genomineerde mag dus een band, singer-songwriter, DJ/producer en/of hiphop-artiest zijn. De woonplaats van de act is niet belangrijk, maar het is van belang dat de act zich wel als ‘Limburgse act’ profileert. De genomineerde hoeft geen Limburgstalige muziek te spelen (mag wel), maar moet zichzelf wel echt als pop-act/artiest zien. Denk hierbij aan de volgende genres (en sub-genres van):

  • (Pop-)Rock
  • Indie
  • Hiphop
  • Dance
  • Metal
  • Country/folk
  • Jazz/Blues
  • Elektronische muziek
  • Singer-songwriter

Acts en artiesten die composities maken behorende tot de genres klassieke muziek, volksmuziek en/of zogenaamde carnavalsmuziek, evenals cover- of tribute-acts kunnen niet in aanmerking komen voor de Limburgse Popprijs.

Hoe kan ik iemand nomineren voor de Limburgse Popprijs?

Onder het kopje ‘ARTIEST’ kun je de naam van de act of artiest invullen die volgens jou de Limburgse Popprijs moet winnen, daarnaast kun je ook aangeven waarom juist deze artiest de prijs verdient! Hebben ze een succesvolle (buitenlandse) tour achter de rug? Hebben ze een heel mooi album afgeleverd? Een heel mooi samenwerkingsproject gedaan? Of misschien wel iets heel anders?

Onder het kopje ‘SECTOR’ kun je de naam van de organisatie of het project invullen dat volgens jou de Limburgse Popprijs moet winnen. Daarnaast is er ook hier ruimte om ons te vertellen waarom zij het verdienen om deze prijs te winnen. Hadden ze de beste/meest interessante programmering van dit jaar? Hebben ze een heel goed educatieproject op het gebied van popmuziek geïnitieerd/uitgevoerd? Of is er iets bijzonders georganiseerd in de stad of regio? Laat het ons vooral weten.