As Equals Festival

 • Winnaar Beste initiatief
 • Genomineerden 2023
 • We zijn ons vaak niet bewust hoe we elkaar behandelen of benaderen als de ander in onze ogen ‘anders’ is. En dat terwijl we allemaal anders zijn. Met het As Equals Festival willen we verschillende aspecten van het ‘anders’ zijn aan het licht brengen om ons bewuster te maken van onze gelijkheid.

  Mens
  Want uiteindelijk zijn we allemaal mens. We hebben dezelfde behoeftes en verschillen in de basis niet van elkaar. Dit jaar staat As Equals in het teken van mensen met een beperking. Maar ja, wat is een beperking? En wanneer voelen we ons beperkt? Dat is moeilijk te definiëren en voor iedereen anders. ECI cultuurfabriek en Filmtheater De Nieuwe Scene, streven ernaar dat iedereen op welke manier dan ook toegang heeft tot cultuur: onbeperkt!

  Films, theater, muziek, expo
  Tijdens het jaarlijkse festival in november, dat 7 jaar geleden i.s.m. Filmtheater De Nieuwe Scene, Venlo is opgezet, vertonen we films, is er theater, muziek en een expositie. Ook worden verschillende scholen en maatschappelijke partners bij het festival betrokken.