Bankastudios

 • Beste Initiatief
 • Genomineerden 2022
 • De Bankastudios zijn onlosmakelijk verbonden met de muziek en geluid. Het gebouw speelde al veel langer een centrale rol in de culturele vormgeving van Maastricht en omgeving. Regionale Omroep Zuid, later de Omroep Limburg heeft ruim 25 jaar lang vanuit het gebouw in Maastricht alle belangrijke gebeurtenissen en evenementen van commentaar voorzien en uitgezonden. Denk aan carnavals vieringen, het Wereld Muziek concours en de aardbeving in 1992. Het ROZ-complex is een prachtig voorbeeld van het erfgoed van de jaren zeventig. Stg. Muzieklab ROZ/Bankastudios is de exploitant van het gebouw, de stichting BOEi de eigenaar.

  Bankastudios is een aanvulling op het bestaande culturele aanbod en zal initiatieven actief ondersteunen door kunstenaars en culturele ondernemers te begeleiden bij het realiseren van hun plannen. Centraal staat daarbij: sociale inbedding, cultureel geëngageerd, verbindend, stimulerend en midden in de Maastrichtse samenleving staand, zonder de regio uit het oog te verliezen. De kunstenaars hebben de ideeën, Bankastudios biedt het huis en de mogelijkheden om de ideeën te realiseren.

  Bankastudio verhuurt repetitieruimtes, een professionele muziekopnamestudio, ruimtesvoor dans- en theatergezelschappen en bedrijfsruimtes voor creatieve bedrijven.

  Quotes commissie 2022:

  • Een zeer inspirerende muzikale hub in Maastricht voor professionele muzikanten. Daarbij geeft het bestuur van de Banka studio je de vrijheid om muzikant te zijn, niet alleen in muziek maken maar ook in lifestyle. 24 uur per dag open. Consequent in afspraken maar wel open voor de behoefte van artiesten en muzikanten.
  • Bankastudios: toffe verzamelplek voor een hoop creatievelingen + profi studio. Hebben gestreden voor behoud van hun pand en dat vergt moed!
  • Bankastudios heeft een unieke creatieve broedplaats gecreëerd in Maastricht, waardoor het inmiddels een onmisbare plek is geworden voor artiesten. Zeker tijdens en na Corona was zij een belangrijke schakel in de keten en heeft zij zich bijzonder doorontwikkeld in haar faciliteiten. Daarmee nemen ze geen genoegen en ook voor het komende jaar staan er al een aantal mooie ontwikkelingen en initiatieven op het programma.

  Meer Bankastudios