Poppodium Grenswerk

 • Winnaar Beste muziekorganisatie
 • Genomineerden 2020
 • Grenswerk is hét poppodium van Noord-Limburg en toonaangevend voor heel Limburg. Grenswerk is er voor alle leeftijden, elke achtergrond en smaakvoorkeur. Grenswerk houdt zich bezig met popcultuur in de breedste zin van het woord. Grenswerk programmeert populair, vernieuwend, verdiepend en altijd van hoge kwaliteit. Grenswerk werkt als aanjager continu samen met artiesten, festivals, culturele instellingen, scholen, bedrijven en andere organisaties en vormt een broedplaats voor creatief talent. 

  Onze ambities zijn hoog, breed en diep. Grenswerk is en blijft een onmisbare speler in de provinciale popinfrastructuur en wil een oprechte band opbouwen met zoveel mogelijk popliefhebbers en muzikanten in de wijde omtrek. Grenswerk investeert in talent en educatie voor een duurzaam popklimaat, nu en straks.

  Zo creëert Grenswerk een bruisende plek én een wijd vertakt muzieknetwerk dat de popcultuur in de regio naar een hoger niveau tilt. En, last but not least: Grenswerk heeft een geweldig gebouw en wil dat optimaal benutten en delen!

   

  Jurycommentaar:
  De commissie heeft gezien hoe Grenswerk het hele jaar bezig is geweest met nieuwe projecten uit de grond te stampen. Zo werd platform en radiozender ‘Traplab’ opgezet om lokale DJ’s te ondersteunen, ze organiseerden de speciale opname concerten ‘Grenswerk Recordings’, die achteraf op Vinyl beschikbaar werden gesteld. Daarnaast wisten ze lokale uitvoerende artiesten te ondersteunen met projecten als ‘De Studio Roept’, waarbij ze gratis hun opnamestudio ter beschikking stelden, ‘Teachers’, waar Local Heroes middels masterclasses hun kennis konden delen en zo de lokale scene inspireerden, én ‘Mic Check’ waarmee ze ook hiphopliefhebbers wisten te ondersteunen en activeren. Naast al deze extra projecten wisten ze hun programmering zo aan te passen om ook in 2020 zoveel mogelijk concerten doorgang te laten vinden.

  De commissie is er van op de hoogte dat er nog meer projecten in de pijpleiding zaten, waarvan sommigen helaas geen doorgang hebben kunnen vinden door de lockdown, maar die de commissie in de toekomst wel hoopt te gaan zien. Grenswerk heeft laten zien hoe zij als poppodium op een creatieve alternatieve manier in deze tijd heel veel hebben kunnen doen voor het publiek én in het ondersteunen van de muzieksector in de regio.

  Meer Poppodium Grenswerk