Norah Rhodes

  • De Belofte
  • Genomineerden 2023
  • Ook al was Norah 5 jaar oud toen ze begon met pianospelen, haar echte avontuur begon pas wanneer ze 14 jaar oud was. Op dat moment bracht ze haar eerste single uit genaamd ‘Fly Away’ op alle streamingsdiensten samen met een videoclip. Dat was haar eerste ‘professionele’ ervaring, echter sindsdien gaat het snel met de artiest. Met al meerdere singles op Spotify en een EP onderweg is de jonge artieste goed onderweg naar succes in de muziekindustrie. Ze heeft al op grote Limburgse festivals gestaan zoals BOOCH? en Mama’s Pride, waar ze haar podia heeft gedeeld met artiesten zoals S10.

    Hoewel Norah haar muzikale persoonlijkheid nog aan het ontwikkelen is, haalt ze momenteel inspiratie uit artiesten zoals Billie Eilish, girl in red en Radiohead. Haar muziek zelf is het beste te omschrijven als pop/ballad met diepe en oprechte teksten en melodieën. Zo hoopt ze mensen te raken met haar songs. Dat is haar doel als artiest zijnde, om zoveel mogelijk mensen iets te laten voelen door middel van haar muziek. “Zo maak ik een verschil.” Aldus, Norah.

    Hiernaast heeft Norah ook al meerdere prijzen en nominaties kunnen binnenhalen. Zo heeft ze de categorie muziek van Kunstbende Limburg gewonnen waardoor ze in de Melkweg te Amsterdam mocht spelen, en heeft ze in 2022 ‘Beste Artiest van Heerlen’ mogen winnen. Hierdoor heeft ze op meerdere plekken in het zuiden mogen optreden. Ook is haar single ‘Take Me For Granted’ genomineerd voor ‘Song van het jaar’ bij de Limburgse Popprijzen. Of ze deze prijs in ontvangst mag nemen is nog niet zeker aangezien dat pas 17 maart 2023 bekend is, echter één ding is zeker: de jonge artieste ligt een mooie toekomst in de muziek in het verschiet.