Pinkpop

 • Beste Muziekorganisatie
 • Genomineerden 2022
 • In 2022 was het nalatenschap van Mr. Pinkpop voor het eerst in handen van het team waaraan hij zijn levenswerk overdroeg. In de aanloop naar die 51e editie zette de organisatie alles op alles om het festival toekomstbestendig te maken: het terrein kreeg een make-over, de Glampink zag het levenslicht en bezoekers konden drie dagen lang feesten, ontdekken en genieten zonder de tradities van Pinkpop uit het oog te verliezen. Er werd er drie dagen lang verbroederd op Limburgse bodem door zo’n 70.000 mensen die massaal meezongen met artiesten van wereldniveau.

  Pinkpop is het oudste en enige ‘ononderbroken’ openlucht popfestival in Europa. Door de jaren heen is het driedaagse festival bezocht door meer dan 2,9 miljoen unieke bezoekers. Het festivalterrein is Megaland, gelegen in het zuiden van Nederland nabij de Duitse grens. Pinkpop heeft vijf podia, een festivalmarkt en vier kampeerterreinen (met een totale capaciteit van 45K mensen). In de voorgaande 51 edities was het festival gastheer voor artiesten als Rolling Stones, Bruce Springsteen, Metallica, Bruno Mars, P!NK en nog veel meer.

  Quotes

  • Grootste en best georganiseerde event van Limburg
  • Gewoonweg een een begrip en instituut in onze achtertuin. Tonen veel lef met omgooien van terrein en is wat mij betreft heel erg geslaagd. De eerste edititie “zonder Jan” verliep gewoon top. Gewoon het beste festival van Nederland (en daarbuiten). Geeft, al heel erg lang, jonge acts een kans!
  • Al lange tijd een vaste waarde in Limburg. Met een nieuwe organisatiestructuur en een aantal wijzigingen op het terrein laat Pinkpop zich in 2022 voor het eerst van een andere kant zien en wederom met succes!

  Meer Pinkpop