Poppodium Nieuwe Nor

 • Beste Muziekorganisatie
 • Genomineerden 2022
 • Poppodium Nieuwe Nor is diepgeworteld in Parkstad. Waar het ooit begon in 1969 als ontsnappingsoord voor studenten tijdens vakantiedagen, groeide het al snel uit tot hét culturele café in de regio. In 2007 werd met de aanbouw van wat in de volksmond nu de “kleine zaal” noemen het begin als eerste professionele Limburgse poppodium gemaakt.

  De lokale verbinding is altijd belangrijk gebleven voor de Nieuwe Nor als organisatie. Er is altijd ruimte gemaakt voor lokaal initiatief, klein en groot. Niet alleen voor muziek, maar voor alle kunstvormen is er plek bij de Nieuwe Nor.

  Muziek is natuurlijk wel de hoofdfocus gebleven, die sterk kracht is bijgezet met de grote uitbreiding in 2022. Het team achter de schermen doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat de Nor een podium is waar ieder genre een plekje kent. Zo is er behalve een divers liveprogramma ook een focus op elektronische- en dancemuziek onder de noemer “Nieuwe Nor Nacht”, vindt hiphopmuziek zijn thuis onder “Capital Hiphop” en is metal en punk onlangs onder de noemers “Hard in Heerlen” en “PunkCirkel” gevestigd.

  Poppodium Nieuwe Nor drukt haar stempel op muziek in de regio met haar eigenzinnige programmering, die zowel lokale acts promoot als grote namen naar de het zuiden van Nederland brengt. Met haar sterke oog voor talentontwikkeling, duurzaamheid en sociale cohesie zal dit podium altijd een ankerpunt blijven voor muziek en creativiteit in het zuiden van Nederland en in de Euregio.

   

  Quotes commissie 2022:

  • Na een grondige verbouwing biedt Nieuwe Nor nog meer mogelijkheden voor zowel lokaal- als (inter)nationaal talent waardoor de muziekcultuur in het zuiden van Limburg nog meer kan profiteren van talent van eigen bodem, maar ook grotere namen waarbij de nieuwe zaal voldoende capaciteit biedt om ook voor hen interessant te zijn.
  • Een nieuw pand, een programmering waar je u tegen zegt (Froukje, Joost, Goldband)! Een organisatie die in coronatijd doorgeknald heeft om dit pand te kunnen realiseren!
  • Na de langdurige verbouwing is 2022 het jaar geweest waarin de nieuwe Nieuwe Nor haar deuren weer opende. Met een vlijmscherpe programmering en keihard werken heeft het podium haar publiek met succes weten terug te veroveren.

  Meer Poppodium Nieuwe Nor